به گزارش ایرنا، 'محمد درویش' روز سه شنبه در همایش چالش های فرهنگی، اجتماعی و پتانسیل های آموزشی با محوریت منابع طبیعی در دانشگاه شهركرد افزود: از سال 1351 تاكنون جدول تخلیه آب های زیرزمینی در كشور سالانه از تراز منفی شش میلیارد مكعب بالاتر رفته است.
وی گفت: نرخ فرونشست سالانه چهار میلیمتر زمین در كشورهای پیشرفته بحرانی است این در حالی است كه در سال 85 نرخ فرونشست خاك در ایران 17 سانتیمتر در سال بوده و این میزان در سال جاری دركشور به 36 سانتیمتر افزایش پیدا كرده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر دركشور 300 دشت ممنوعه برداشت آب وجود دارد و در30 دشت نیز میزان افت آب های زیرزمینی به بیش از دومتر در سال رسیده كه این امر یك وضعیت بحرانی برای كشور بوجود خواهد آورد.
درویش افزود: در حال حاضر ایران در شاخص های جهانی نشست خاك رتبه 89 را دارد و در صورت ادامه روند تخریب محیط زیست و خشكاندن دریاچه ها و تالاب ها روند تنزلی را در جدول طی خواهد كرد.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع كشور با اشاره به اینكه در برنامه ریزی های كلان بایست اولویت اول حفظ محیط زیست باشد، گفت: توسعه ناپایدار، احداث و بارگذاری سد، مراكز صنعتی، جاده های مختلف منجر به تخریب ایستگاه های زیست محیطی و منابع طبیعی و از بین رفتن گونه های گیاهی و جانوری می شود.
همایش چالش های فرهنگی، اجتماعی و پتانسیل های آموزشی با محوریت منابع طبیعی با حضور جمعی از مسوولان استانی و دانشجویان همزمان با هفته منابع طیبعی در دانشگاه شهركرد برگزارشد.
7360/558/